top of page
plemic-cokanj.png

RAKIJA

Rakija, ki Vam jo strežemo, je dar narave. Pridelana v omejenih količinah po tradicionalnem postopku, iz sadja polnega sonca.

Dekada

PODRUM LUKIĆ

Slivova "prepečenica" DEKADA je vrhunec znanja in ljubezni do proizvodnje rakije kleti Lukić. Narejena je iz destilatov sliv ranka in požegača, ki so dolga leta zoreli v hrastovih sodih. Dekada je prefinjena mešanica rakij, med katerimi je najmlajša stara zavidljivih 10 let.

44% 

Plum-PNG-Images-svetlej.png

Sliva

PODRUM LUKIĆ

Naravna rakija iz sliv, znana kot "šljivovica". Slivova rakija kleti Lukić je mešanica različnih rakij staranih v hrastovih sodih. Najmlajša je v njih zorela 3 leta. Pridobljena je iz sliv sort ranka in požegača, pridelanih v sadovnjakih kleti Lukić.

44% 

Plum-PNG-Images-svetlej.png

Marelica

PODRUM LUKIĆ

Marelična rakija ali "kajsijevača" je enako kot sadje prepoznavna po svoji aromi in okusu. Narejena je iz izbranih sort marelice, pridelanih v sadovnjakih kleti Lukić. Lukićeva Kajsija spada med najbolj priljubljene rakije v Ljubljani!

40% 

Marelica.png

Viljamovka

PODRUM LUKIĆ

Viljamovka kleti Lukić se ponaša s skladnostjo in prijetno oblikovano aromo in okusom. Narejena je iz hrušk sorte viljamovka, pridelanih v sadovnjakih kleti Lukić.

40% 

Sliced-Pear-no-shadow.png

Kutina

PODRUM LUKIĆ

Rakija, narejena iz kutine, med ljudmi znana kot "dunjevača", slovi po intenzivnem vonju in zahtevnem postopku pridelave, saj ima sadež neobičajno nizek sočni delež. 

40% 

Kutina.png

Kutina Barrique

PODRUM LUKIĆ

Rakija iz kutin z dodatnim 2 letnim zorenjem v hrastovih sodih. Edinstvena aroma kutine z dodatnimi blagimi odtenki hrastovine. Kutina Barrique uteleša prestiž in eleganco.

40% 

Kutina.png

Sliva

JELIČKI DUKAT

Jelički dukat je stara srbska slivovka narejena iz najkvalitetnejših vrst sliv iz sadovnjaka družine Prodanović. Več kot desteletje se je skrivala v hrastovih sodih v družinski kleti. Njim dolguje to posebno barvo, vonj in okus.  

45% 

Plum-PNG-Images-svetlej.png

Hruška

OGNJENA

Pride kmalu...

40% 

Sliced-Pear-no-shadow.png
bottom of page